søndag 15. mars 2015

Reiseruten

Det var mye frem og tilbake før vi endte opp med det vi tror og håper skal bli reiseruten vår (faktisk reiserute vil komme etter hvert som den foreligger!). 

Reiseruten i (veldig) korte trekk:

Mellom Amerika (5 uker) - Sør Amerika (ca 2 mnd) - Indonesia (ca 2 uker) - Oseania (ca 1 mnd) - Sørøst Asia (ca 1,5 mnd)


Litt mer detaljert om reiseruten:

Mellom Amerika
Vi starter turen i Mellom Amerika, nærmere bestem Belize, Belize City. Herfra er planen videre å busse oss gjennom hele Mellom Amerika til Panama, hvor neste fly går fra Panama City. Vi har 5 uker på denne distansen, og tanken er å ta hver dag som den kommer, og stoppe langs veien når det passer!


Sør Amerika
Etter Panama står Galapagos øyene for tur. Vi flyr da først til Quito i Ecuador, hvor vi flyr videre ut til Galapagos for så å reise på "cruise" rundt på de ulike øyene. Når vi har fått opplevd Galapagos, går turen videre til Peru, Lima. når vi er i Peru skal vi selvsagt gå Inca trail opp til Machu Picchu. Vi har ca 12 dager fra vi ankommer Lima til å komme oss ned til Cuscos hvor Incatrail turen vår starter. 

Etter Machu Picchu har vi ikke bestilt noe mer, hverken fly eller opplevelsesturer, så nå står vi helt fritt! Men vi har selvsagt en plan, enn så lenge! Vi kommer til å ta en "best of" Sør Amerika, så stort som det kontinentet er har vi ikke sjanse til å rekke over alt. Hovedpunktene er som følger: Rio de Janeiro i Brasil, Iguazu Falls i Brasil/Argentina, Buenos Aires i Argentina, Santiago i Chile og forhåpentligvis Påskeøyene. 


Akkuratt hvordan siste del av turen blir er litt uvisst, da vi er litt usikre på både rekkefølge og hvilke land vi skal til. Men opprinnelig plan er slik (så får vi se hvordan det faktisk blir):

Indonesia og Malaysia:
Etter Sør Amerika blir det en tur til Indonesia (mest sannsynlig Bali og omegn) og Malaysia/Singapor, i rundt 2 uker. 

Australia
Neste stopp blir Australia hvor vi tenker å bruke ca 1 mnd på å jobbe oss fra Cairns og ned til Sydney/Melbourne, hvor det blir stopp langs veien når det passer oss! 

Sørøst asia
Siste del av turen (hvor lenge det må være...) skal foregå i sørøst asia. Akkurat hvilke land osv er ikke helt fastsatt, men det vi ser for oss er; Vietnam, Kambodsja, Laos og Filipinene.  


Litt funfacts om den planlagte reiseruten:Dette er i det minste slik vi ser for oss reiseruten FØR turen, men så får vi se hvordan den ender opp å faktisk bli! Det vil komme en "faktisk" reiserute når vi vet hvordan denne faktisk blir! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar